Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Minőségi együtt töltött idő gyermekünkkel

Szülőnek lenni az egyik legnehezebb feladat, mondják sokan. Nem biztos, hogy egyetértek ezzel, mert annyi örömöt, csodás emléket ad egy gyermek, hogy a sok nehézség emellett igazán eltörpül. Azzal viszont egyetértek, hogy ebben a rohanó világban rengeteg feladat vár egy szülőre. Ellátni az otthoni teendőket, megfelelni a munkahelyen, elvinni a gyereket/gyerekeket oviba, suliba, szakkörökre, sportolni és a világ csak rohan velünk együtt, és mi mind rohanunk ezzel a világgal. A nagy rohanás közepette egy alkalommal a kislányom megkérdezte tőlem, hogy „Anya, mikor csinálunk anya-lánya programot?”. Én pedig csak néztem, mert meglepett ez a kérdés, hiszen sok időt töltünk együtt otthon, szoktunk együtt sütni-főzni, csajosan beszélgetünk, játszunk, olvasunk. És mégis felmerült a 7 évesemben az az igény, hogy csináljunk valami mást, ami csak a kettőnkké, amit úgy emleget majd, hogy „anyával együtt”, vagy a „csajos napon”.

 

Annak ellenére, hogy a rajzolás nem feltétlenül kislányom kedvenc elfoglaltsága, megpróbálkoztam nála egy festős programmal. Menjünk el együtt a rajzstúdióba és fessünk egy közös képet. Nagyon lelkesen fogadta ezt az ötletet, nem is gondoltam volna. A 3 óra amit együtt töltöttünk egy kész esettanulmány volt : ) Nagyon komolyan vette a feladatot, nagyon koncentrált, bevárt a részekkel, amikben segítséget kért, együtt festettük meg a szivecskéket és a csillagokat, Ő volt a Hold felelős, én voltam az árnyékolós, persze jól összemaszatoltuk magunkat, ami ilyenkor elengedhetetlen, és végül roppant büszkén írta alá a festményt : ) Feledhetetlen élmény volt mindkettőnk számára, nem egymás mellett, hanem igazán egymásra hangolva alkottunk. Ráadásul észrevétlenül megtanulta kezelni az ecsetet, kikeverni a színeket, meglátni az árnyékokat, aminek majd az iskolai rajzórákon is nagy hasznát fogja venni.

 

        

 

         

A „csajos délelőtt” után abban egyeztünk meg, hogy még sok ilyen festést fogunk együtt csinálni, mert ez „nagyon menő” program : )

Hát így született meg az „Együtt kreatívan!” élményfestés. Szülőnek, gyermeknek egyaránt egy csodás program, minőségi együtt töltött idő, sikerélmény, és végső soron egy örök emlék, hiszen ott az eredmény a csodás, együtt készített, aláírt festmény!

Keresés